Ontwikkelingen bij Poortershaven

Regelmatig staan we op beurzen of vakbladen en hierbij een slechts selectie van events waar we aandacht aan willen besteden. 

Samen met veehouders op tour

Ammoniakreducerende staltechnieken ontdekken 

De nood aan innovatieve maatregelen voor het inperken van ammoniak- en methaanemissies is hoog. Met het project ‘RAMBO’ willen we snel haalbare oplossingen aanreiken. In een eerste ‘Tour de Boer’ namen we veehouders mee naar twee varkensstallen om hen te laten kennismaken met de technieken dagontmesting en het Total Circulair Farm Concept, een spoelsysteem voor mestputten.

Op dinsdag 6 februari vond de eerste editie van ‘Tour de Boer’ plaats. Met een groep veehouders uit Brabant, Antwerpen, Limburg en West-Vlaanderen gingen we langs bij de Hoeve Innovatie en bij Meulendijks Varkensbedrijf B.V. om systemen voor ammoniak- en methaanreductie in werking te zien. 

Readmore>>

Total Circulair Farm Concept

Total Circulair Farm Concept - spoelsysteem

Bij Meulendijks Varkensbedrijf B.V. konden de deelnemers in de praktijk kennismaken met het Total Circulair Farm Concept, een innovatief spoelsysteem. William Meulendijks gaf een rondleiding.Hoe werkt het?In een afgesloten systeem worden mestputten actief gevuld met geurloos water uit mestbewerking om zo de vorming van emissies te voorkomen. Vervolgens wordt de mest gescheiden door een Decanter, die speciaal is ontworpen om fosfaat af te voeren in de dikke fractie terwijl stikstof behouden blijft. Met behulp van biologische mestbewerking wordt het nitrificatie- en denitrificatieproces geactiveerd om stikstof in de mest om te zetten naar onschadelijk stikstofgas.

Readmore>>

Maatregelen ammoniakreductie

Een stapje verder in het onderzoek naar maatregelen voor ammoniakreductie

Lead: Wat zijn cruciale parameters bij de keuze en evaluatie van maatregelen? Lees onze aanpak in het onderzoek naar praktisch haalbare integrale oplossingen voor varkens- en pluimveehouders.

Het project RAMBO wil veehouders helpen met het verlagen van de stikstof- en methaanuitstoot op hun varkens- en/of pluimveebedrijf. We deden een oproep naar haalbare en effectieve maatregelen of technieken voor emissiereductie in de stal. Maar liefst 52 ideeën werden ingezonden. Ze werden allemaal grondig geëvalueerd én afgetoetst met veehouders en andere stakeholders. Zo komen we tot een selectie die door de gehele sector gedragen is.

Readmore>>

Poortershaven was op televisie!

Heeft u de uitzending gemist? Dan kunt u deze hier terugkijken.We laten zien hoe we Wilco Hofman in Bleiswijk helpen om prachtige bloemen te telen in de kas, zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. De natuur aan het werk laten.

En dat betekent ook iedere dag een gezonder product en een gezondere werkomgeving.

al 50 jaar uw specialist

1973 POORTERSHAVEN OPGERICHT - 1985 MEER FOCUS OP DIERVOEDING - 2001 GMP+FSA GECERTIFICEERD
2013 UITBREIDING MET BODEMVERBETERING

50

JAAR ERVARING

3

CONTINENTEN

>10

LANDEN

>24

LEVERANCIERS

Waarmee kunnen wij u helpen?

Graag blijven wij in contact en is er de mogelijkheid om zowel telefonisch als via video call persoonlijk met ons in gesprek te gaan.

Voor assortimentsvragen, advies, prijzen, actuele voorraad of gewoon ter kennismaking neem gerust contact met ons op.

Wij nemen graag de tijd voor u.

Krijg direct adviesKrijg direct adviesén persoonlijk

For more information, please feel free to contact one of our specialists.

Call +31(0)10 4365755 or mail info@poortershaven.nl

POORTERSHAVEN MINERALS
Part of Poortershaven Industriële Mineralen BV