Poorteshaven Minerals

50 JAAR INTERNATIONAAL PARTNER VOOR KLEI- EN GESTEENTE MINERALEN

Dit is onze nieuwspagina

Hieronder vindt u het laatste nieuws

Samen met veehouders op tour

Ammoniakreducerende staltechnieken ontdekken 

De nood aan innovatieve maatregelen voor het inperken van ammoniak- en methaanemissies is hoog. Met het project ‘RAMBO’ willen we snel haalbare oplossingen aanreiken. In een eerste ‘Tour de Boer’ namen we veehouders mee naar twee varkensstallen om hen te laten kennismaken met de technieken dagontmesting en het Total Circulair Farm Concept, een spoelsysteem voor mestputten.

Op dinsdag 6 februari vond de eerste editie van ‘Tour de Boer’ plaats. Met een groep veehouders uit Brabant, Antwerpen, Limburg en West-Vlaanderen gingen we langs bij de Hoeve Innovatie en bij Meulendijks Varkensbedrijf B.V. om systemen voor ammoniak- en methaanreductie in werking te zien. 

Lees meer>>

Total Circulair Farm Concept

Total Circulair Farm Concept - spoelsysteem

Bij Meulendijks Varkensbedrijf B.V. konden de deelnemers in de praktijk kennismaken met het Total Circulair Farm Concept, een innovatief spoelsysteem. William Meulendijks gaf een rondleiding.Hoe werkt het?In een afgesloten systeem worden mestputten actief gevuld met geurloos water uit mestbewerking om zo de vorming van emissies te voorkomen. Vervolgens wordt de mest gescheiden door een Decanter, die speciaal is ontworpen om fosfaat af te voeren in de dikke fractie terwijl stikstof behouden blijft. Met behulp van biologische mestbewerking wordt het nitrificatie- en denitrificatieproces geactiveerd om stikstof in de mest om te zetten naar onschadelijk stikstofgas.

Lees meer>>

Extra grondstoffen

Heeft u de uitzending gemist? Dan kunt u deze hier terugkijken.We laten
zien hoe we Wilco Hofman in Bleiswijk helpen om prachtige bloemen te telen in de kas, zonder chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. De natuur aan het werk laten.

En dat betekent ook iedere dag een gezonder product en een gezondere werkomgeving.

Lees meer>>

Voor meer informatie neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten.

Bel +31(0)10 4365755 of mail info@poortershaven.nl

POORTERSHAVEN MINERALS
Onderdeel van Poortershaven Industriële Mineralen BV