Biostimulanten: Bodem- en plantverbetering

Sinds 2013 is Poortershaven zich gaan verbreden in de verkoop van bodemverbetering mineralen, ook wel biostimulanten genoemd. Doelgroepen waar we ons op richten zijn o.a.

Tuinbouw: 
zoals bomenteelt, fruitteelt en vollegrondsgroente teelt, sierteelt en bol- en knolgewassen.

Akkerbouw: Effecten van onze producten in deze teelten zijn het verbeteren van de opname van sporenelementen en het verhogen van het silicium gehalte in de plant. Ook wordt het bodemleven gestimuleerd waardoor de opbrengst verbeterd, de ziektebestrijding kan verminderen en de planten sterker worden.

Weidebouw: Wij richten ons in voornamelijk op grasland en snijmaisteelt. Een aantal producten kunnen bij het uitrijden door de mest verwerkt worden. Dit zorgt voor een betere homogene mest, welke de stikstof beter vasthoudt en minder ammoniak uitstoot. Dit alles zorgt voor een beter bodemleven en daardoor een gezonder gewas voor de dieren.

Natuur:  Wij streven naar het verbeteren van uitgeputte natuurgebieden. Onze producten zorgen voor vermindering van verzuurde bodems waardoor meer bodemleven ontstaat. Dit zorgt voor variëteit in soorten planten én dieren, minder verdroging en vermindering van ziekten veroorzaakt door plaagdieren.

Gemeentes:  Ook gemeentes zetten onze producten in voor parkbeheer, zoals de aanleg van borders en het planten van bomen.

Sportvelden:  Bij deze categorie spelen wij met onze producten in op het verbeteren van de grond door mineralen langer vast te houden. Dit resulteert in minder bemesten en zorgt ervoor dat gras langer groen en groeiend blijft. Tevens heeft dit een positief effect op het vochtbindend vermogen en de doorlaatbaarheid van de bodem.

Ons aanbod biostimulanten voor bodem- en plantverbetering

Poortershaven: Kennis van zaken

Poortershaven is continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe toepassingen voor het gebruik van klei- en gesteente mineralen in de agrarische sector. Dit heeft geresulteerd in bekende en veel gebruikte producten voor diergezondheid, bodemverbetering en stalhygiëne.

De kleur van de producten kan in het echt afwijken i.v.m. de scherpte en beeldscherminstellingen. Indien gewenst sturen wij u graag een voorbeeld. 

Breed productportfolio

Poortershaven heeft een breed assortiment aan producten waardoor u binnen een product range altijd wel een vorm kunt vinden die past bij uw toepassing en/of technische installatie. 

Continu innoverend

Regelmatig werken wij samen met Hogescholen, Universiteiten en proeftuinen om onze producten en hun toepassingen te onderzoeken en kennis over optimaal gebruik te genereren.

Productkennis

Door langdurige relaties met onze leveranciers leveren wij betrouwbare producten. Samen met onze leveranciers hebben wij veel specialistische productkennis in huis.

Servicegericht

Wij kennen de producten en komen graag in contact met u! Wij zijn bereid onze kennis over deze producten met u te delen! Samen zoeken we naar een passende oplossing voor uw probleem.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Graag blijven wij in contact en is er de mogelijkheid om zowel telefonisch als via een video gesprek persoonlijk met ons in gesprek te gaan.

Voor assortimentsvragen, advies, prijzen, actuele voorraad of gewoon ter kennismaking kunt u gerust contact met ons opnemen.

Wij nemen graag de tijd voor u.

Krijg direct adviesKrijg direct adviesén persoonlijk

Voor meer informatie neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten.

Bel +31(0)10 4365755 of mail info@poortershaven.nl

POORTERSHAVEN MINERALS
Onderdeel van Poortershaven Industriële Mineralen BV