Over ons

Poortershaven Industriële Mineralen B.V. is in 1973 opgericht als handelsonderneming met als voornaamste activiteit de import en verkoop van industriële mineralen. Deze klei- en gesteentemineralen en kleurpigmenten zijn in de loop der jaren steeds meer ingezet voor agrarische toepassingen. Eind 2013 heeft Poortershaven haar industriële activiteiten verkocht. Sindsdien heeft Poortershaven zich volledig gespecialiseerd op de inzet van klei- en gesteente mineralen en kleurpigmenten in de agrarische en diervoedingssector.

Ons verkoopteam adviseert onze klanten middels een persoonlijke aanpak over de toepassing van deze speciale mineralen ten behoeve van pet food, dier- en bodemgezondheid en stalhygiëne. Deze knowhow realiseren wij door te werken met betrouwbare producenten die hun technische kennis aan ons overdragen. 

Ons Poortershaven team

Al 48 jaar staan onze verkoopspecialisten en aftersales medewerkers klaar om onze klanten van de beste producten en adviezen te voorzien. Hieronder vindt u ons Poortershaven team. 

Arie van der Stok

DIRECTEUR

Marcel Overkleeft

TECHNICAL SALES MANAGER FEED ADDITIVES - DUITSLAND

Marco Blind

TECHNICAL SALES MANAGER AGRI - BELGIE

Anton van Doorn

TECHNICAL SALES MANAGER FEED ADDITVES

Menno Kamphuis

TECHNICAL SALES MANAGER BIOSTIMULANTEN

Amy D'Souza

SALES MANAGER PETFOOD EN KWALITEITSBEHEERDER

Karin Spruit - van de Graaf

OFFICE MANAGER

Rosalinda Bronnewasser

MEDEWERKER ADMINISTRATIE

Yves van Belle

LOGISTIEK MANAGER

Ellis Buijsse

OPERATIONEEL LOGISTIEK MEDEWERKER

Naviola van der Lende

OPERATIONEEL LOGISTIEK MEDEWERKER

Vera van Dijk

OPERATIONEEL LOGISTIEK MEDEWERKER

Sara Lachhab

ADMINISTRATIEF KWALITEITSMEDEWERKER

Aan wie wij leveren

Door ons brede productportfolio, specialistische kennis en sterke logistieke dienstverlening zijn wij een waardevolle leverancier voor onderstaande industrieën of dealerbedrijven in Noordwest-Europa en daarbuiten:

1 Mengvoederindustrie. 
2 Premix en aanvullende diervoederindustrie.
3 Pet food producenten.
4 Meststof producenten. 
5 Dealerbedrijven/ Verkooppunten voor de dierhouderij. 
6 Dealerbedrijven/ verkooppunten voor bodemverbeteringsproducten.

Meedenken in oplossingen

Omdat klei- en gesteente mineralen een specifieke werking hebben voor het dier en in de bodem vergt dit specialistische kennis. Om deze kennis en onze kwaliteit op een hoog peil te houden, laten we onze producten en hun werking regelmatig onderzoeken bij laboratoria, universiteiten en gerenommeerde onderzoeksinstellingen wereldwijd.

Poortershaven is innovatief en speelt met haar producten in op de actuele wet- en regelgeving. Voorbeelden hiervan zijn; het verder reduceren van antibiotica gebruik, het verminderen van ammoniak/stikstof uitstoot, maar ook het verminderen van het gebruik van bestrijdingsmiddelen en (kunst-)meststoffen in de plantenteelt. Wij streven naar het bieden van klantgerichte oplossingen voor onder andere bovenstaande onderwerpen.

Flexibele leveringen

Doordat wij werken met onze eigen logistieke afdeling zijn wij flexibel in leveringen. Hierdoor is het onze kracht te leveren conform afspraak. Daarnaast vinden wij het belangrijk om het transport zo groen mogelijk te realiseren. Zo maken wij voor lange afstanden zoveel mogelijk gebruik van transport per schip of per trein met een zo laag mogelijke CO2 uitstoot per eenheid.

Of het nu gaat om persoonlijk contact met betrekking tot levering van een order of andere specifieke vragen, de collega's van onze logistieke afdeling staan graag voor u klaar.


Frequente kwaliteitscontrole

Het belang van kwalitatief goede producten staat bij Poortershaven voorop. Dit realiseren we door continuïteit en een langdurige samenwerking met betrouwbare leveranciers.

Al onze producten die wij aan de diervoeder- en pet food industrie leveren, voldoen aan de GMP+ FSA richtlijnen. Onze producten worden regelmatig gecontroleerd op ongewenste stoffen, zoals zware metalen en dioxines. Naast de GMP+ FSA certificering zijn wij voor de belangrijkste producten ook Secure Feed geregistreerd en gecontroleerd. Hiernaast zijn een aantal producten biologisch geregistreerd conform SKAL/FiBL. Deze registratie betreft de toepassing van mineralen producten in de bodem ten behoeve van biologische landbouw.


Gecertificeerde producten

Poortershaven heeft een vaste kwaliteitsbeheerder in dienst die zorgdraagt voor alle audits en kwaliteitsformulieren. Deze medewerker houdt de wet- en regelgeving nauwlettend in de gaten en staat klaar om alle vragen van klanten rondom kwaliteit te beantwoorden. Daarnaast heeft de kwaliteitsmedewerker de verantwoordelijkheid om alle kwaliteitszaken met onze leveranciers op orde te houden.

Poortershaven is sinds 2001 GMP+ FSA gecertificeerd. Daarnaast is dit certificaat ook uitwisselbaar voor QS in Duitsland en FAMI-QS wereldwijd.

Hieronder kunt u ons certificaat downloaden in de gewenste taal.

GMP+ FSA Certificaat 2022-2025 NL/BE
GMP+ FSA Certificaat 2022-2025 EN
GMP+ FSA Zertifikat 2019-2022 DE 

Voor meer informatie en actuele prijzen neem vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers.

Bel +31(0)10 4365755 of mail info@poortershaven.nl

POORTERSHAVEN
UW BETROUWBARE PARTNER VOOR INDUSTRIËLE MINERALEN