Stalhygiëne

Omdat aandacht voor stalhygiëne belangrijk is voor de gezondheid van alle diersoorten dier hebben wij producten die daarbij kunnen ondersteunen. Hieronder enkele voorbeelden waarbij onze producten bijdragen aan een optimale stalhygiëne:

Rundvee : Onze producten helpen mee om de vochtopname van melk en urine in de stal op te nemen. Tevens verhogen deze producten de pH waardoor bacteriegroei afneemt. Hoe droger de stal hoe minder kans op bacteriegroei. 

Varkens; Onze producten zorgen verder dat de pas geboren biggen sneller opdrogen, dit voorkomt afkoeling. Het instrooien van biggennesten zorgt voor meer grip voor de pasgeboren big. Zodat ze vlot naar het uier kunnen lopen om biest op te nemen. Tegelijkertijd wordt er een dun kalk laagje aangebracht op de huid en navelstreng, waardoor bacteriën moeilijk kunnen binnendringen bij het jonge dier. 

Deze producten kunnen uiteraard ook ingezet worden voor andere diersoorten.

Onze stalhygiëne mineralen zijn anorganische producten. Een kenmerk van anorganische producten is dat deze geen voedingsbodem zijn voor bacteriën als Colibacteriën en Streptokokken bacteriën. Ook kunnen gesteentemineralen in grote mate vocht binden waardoor de stalvloer droger wordt. In deze droge omgeving kunnen bacteriën zich moeilijk vermeerderen.

Poortershaven: Kennis van zaken

Poortershaven is continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe toepassingen voor het gebruik van klei- en gesteente mineralen in de agrarische sector. Dit heeft geresulteerd in bekende en veel gebruikte producten voor diergezondheid, bodemverbetering en stalhygiëne.

De kleur van de producten kan in het echt afwijken i.v.m. de scherpte en beeldscherminstellingen. Indien gewenst sturen wij u graag een voorbeeld. 

Breed productportfolio

Poortershaven heeft een breed assortiment aan producten waardoor u binnen een product range altijd wel een vorm kunt vinden die past bij uw toepassing en/of technische installatie. 

Continu innoverend

Regelmatig werken wij samen met Hogescholen, Universiteiten en proeftuinen om onze producten en hun toepassingen te onderzoeken en kennis over optimaal gebruik te genereren.

Productkennis

Door langdurige relaties met onze leveranciers leveren wij betrouwbare producten. Samen met onze leveranciers hebben wij veel specialistische productkennis in huis.

Servicegericht

Wij kennen de producten en komen graag in contact met u! Wij zijn bereid onze kennis over deze producten met u te delen! Samen zoeken we naar een passende oplossing voor uw probleem.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Graag blijven wij in contact en is er de mogelijkheid om zowel telefonisch als via een video gesprek persoonlijk met ons in gesprek te gaan.

Voor assortimentsvragen, advies, prijzen, actuele voorraad of gewoon ter kennismaking kunt u gerust contact met ons opnemen.

Wij nemen graag de tijd voor u.

Krijg direct adviesKrijg direct adviesén persoonlijk

Voor meer informatie neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten.

Bel +31(0)10 4365755 of mail info@poortershaven.nl

POORTERSHAVEN MINERALS
Onderdeel van Poortershaven Industriële Mineralen BV